Genel Bilgi

Yükseköğretim Kurulu Başkanlığının 23.01.2009 tarih ve B.30.0.EÖB.0.00.00.03-06.02-282-002423 sayılı yazısı ile “Çukurova Üniversitesi Pozantı Meslek Yüksekokulu” kurulmuştur. Yeni binasında 2017-2018 Eğitim-Öğretim döneminden itibaren hizmet vermeye başlayan Yüksekokulumuzda, Bitkisel ve Hayvansal Üretim Bölümü ve bu bölüme bağlı “Bahçe Tarımı” Programı,  Otel, Lokanta ve İkram Hizmetleri Bölümü ve bu bölüme bağlı “Turizm ve Otel İşletmeciliği” ile Muhasebe ve Vergi Bölümü ve bu bölüme bağlı “Muhasebe ve Vergi Uygulamaları” Programları yer almaktadır. Bahçe Tarımı programının 20 öğrenci, Muhasebe ve Vergi Uygulamaları programının 40 öğrenci ve Turizm ve Otel İşletmeciliği programının 25 öğrenci kontenjanları bulunmaktadır.

Yüksekokulumuz binasında öğrencilerin eğitim öğretim faaliyetlerini sürdürebilmeleri için gerekli olan derslikler, uygulama mutfağı, bilgisayar laboratuvarı ve çalışma salonları ve binanın yanı başında bir uygulama bağı ve bahçesi bulunmaktadır. Aynı zamanda öğrencilerimizin sosyal ve kültürel faaliyetleri için kullanabileceği basketbol-voleybol ve futbol sahası, okuma ve çalışma odası ve dinlenme alanları da bulunmaktadır.

Pozantı MYO Tanıtım Sunumu İçin Tıklayınız...